Contoh Soalan EXAM PTD 2020

Exam PTD 2020 akan berlangsung tidak lama lagi, 27 ogos ini penentu untuk anda sebagai calon peperiksaan pegawai tadbir diplomatik untuk melangkah ke fasa seterusnya, jadi apa persediaan anda?

Ringkasan EXAM PTD

Secara ringkasnya dalam peperiksaan PTD terdapat 3 seksyen untuk anda jawab iaitu

  • Seksyen A – Pengetahuan AM
  • Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah (Matematik)
  • Seksyen C – Kefahaman Bahasa Inggeris

Contoh Soalan PTD 2020

Berikut kami bawakan kepada anda review contoh soalan bagi seksen A, B, Dan C untuk rujukan anda, apa yang dikongsikan ini bukanlah soalan sebenar atau soalan bocor ptd, ia hanyalah contoh soalan sahaja untuk anda buat persediaan mejelang peperiksaan sebenar nanti.

Seksyen A Pengetahuan AM

Secara Ringkasnya pengetahuan AM memerlukan anda banyak membaca, akan tetapi telalu banyak membaca boleh membuatkan anda lupa, oleh itu perkongsian nota-nota ringkas seksyen pengetahuan AM beserta contoh soalan dapat menjimatkan masa anda.

Seksyen B Daya Menyelesaikan Masalah

Bahagian ini melibatkan matematik umumnya, agak susah diantara tiga-tiga seksyen yang ada, perlukan masa jika tidak dugunakan secara baik boleh rugi.

Seksyen C Kefahaman Bahasa Inggeris

Antara seksyen paling mudah dan sesanang, walaubagaimanapun perlu berwaspada juga, sebab itu dalam rujukan kami letakan sekali nota-nota panduan.

Cara Dapatakan Rujukan Penuh Diatas

Cara Buat Belian – Cara untuk mendapatkan nota-nota penuh seperti diatas anda boleh dapatkan melalui pautan yang kami berikan dibawah ini

Jika Ada Masalah – Jika ada masalah sebarang masalah semasa membaut pembelian anda boleh ajukan kepada [email protected] atau whatsapp team support kami dibawah

Bagaimana Rujukan Ebook PDF Ini Dapat Bantu Anda?

Jimat masa anda!
Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda terutamanya nota berkaitan Matematik! Anda bakal jimat 72 JAM!
Tahu bagaimana soalan ditanya!
Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + ‘blur’ peperiksaan online nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.
Huraian format terkini
Jelas format 2020! Jika anda menggunakan rujukan 2014 – 2018, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!

Pembelian boleh dibuat sama ada secara online payment ataupun secara manual, jika manual kemungkinan proses itu agak lama, dan jika ada masalah boleh saja ajukan kepada team support kami.

Apa yang ada dalam Rujukan ini?

Nota ringkas
Nota ringkas terutama seksyen penyelesaian masalah. Ramai calon dah lupa Matematik SPM kan?
Contoh Soalan
Contoh soalan untuk semua seksyen bagi memudahkan anda faham skop penilaian
Jawapan & Huraian
Setiap soalan disertakan dengan jawapan dan huraian jawapan. Jadi anda lebih faham bagaimana jawapan diberikan

Soalan Lazim

TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini.n
Sekali lagi, ianya BUKAN SOALAN RAMALAN. Soalan yang diberikan hanya sebagai contoh untuk memudahkan persediaan anda. Anda akan faham bagaimana soalan ditanya dan dinilai.ample Description
Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen selepas bayaran disahkan. Proses semakan dan pengesahan mengikut giliran (maksimum 24 jam selepas bukti bayaran diterima). Ianya dalam format PDF dan memerlukan perisian Acrobat Reader untuk bacaan. Jika tiada software ini (biasanya dah ada dalam komputer anda), boleh muatturun PERCUMA
Nota peperiksaan disemak dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan diumumkan. Kita nak ada dapatkan maklumat yang tepat terutama berkaitan isu-isu berkaitan terkini. Contohnya senarai menteri kabinet yang dah ada bezanya untuk tahun 2019 berbanding 2017.
Kita tak janjikan anda lulus. Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan anda. Jika anda rujuk 'snapshot gambar' di atas, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?
Jangan risau. Jika anda hadir peperiksaan dan dapati ebook ini langsung tidak membantu, anda boleh buat permohonan pengembalian wang dalam tempoh 24 jam selepas peperiksaan. Pastikan anda dah baca dan buat semua latihan dalam rujukan ini. Kami yakin ianya bakal membantu anda 🙂

Antara mereka yang BERJAYA sebelum ini

Dah dapat nota yang betul, strategi yang tepat, keyakinan yang tinggi, cuba tengok antara kegembiraan mereka;

Untuk makluman anda, pembelian RASMI akan ditutup pada hari Rabu, bermakna tingga 3 Hari sahaja lagi,

Apa Kelebihan Beli Dengan Kami?

  • Tak tahu cara nak beli, boleh terus wassap kami.
  • Tersilap letak email, boleh terus wassap kami.
  • Nak upgrade pakej, boleh terus wassap kami. ni lambat skit, baru nak buat sistem untuk upgrade.
  • Masalah tersilap dapat pakej, juga boleh terus wassap kami. 🙂